We hebben 338 gasten en geen leden online

Op woensdag 14 maart 2018 heeft het afdelingsbestuur de huidige promotie- en degradatieregeling besproken. Bij het afdelingsbestuur waren een aantal vragen binnen gekomen i.v.m. de promotie- / degradatieregeling waarbij de competitiecommissie heeft besloten om de nummers 5 en 6 vanaf de 3e klasse te laten degraderen. De competitiecommissie heeft hierover ruimschoots vergaderd en alle voors en tegens afgewogen. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit de beste oplossing is. Voornaamste beweegredenen:

  • Elk seizoen ruimte creëren voor instroom jeugdteams / nieuwe teams die op basis van sterkte (=teamrating) in een bepaalde klasse thuishoren. Op een eerdere ALV is ook duidelijk gezegd dat jeugdteams / nieuwe teams moeten kunnen instromen in de juiste klasse. De enige manier om dit te bereiken is om op voorhand ruimte te creëren.
  • Elk seizoen mogelijkheden creëren om met name in de 5e en 6e klasse de poules “regionaal” in te kunnen delen om zo de reisafstanden beperkt te houden.

Er is waarschijnlijk verwarring ontstaan omdat er ergens genoemd is dat dit in eerste instantie voor twee seizoenen de bedoeling was. Uit de opgedane ervaring is echter gebleken dat het verstandiger was om deze promotie- / degradatieregeling te continueren zodat een onverwachte “leegloop” van een lagere klasse direct opgevangen kan worden. Zonder deze degradatieregeling kan dat namelijk niet. De extra degradanten zijn de afgelopen twee seizoenen gebruikt om de leeggelopen lagere klassen op te vullen. Nu dit weer op orde is zullen veel degradanten een vrije plek in hun oude klasse terugkrijgen. De degradatieregeling zal dus uiteindelijk niet zo zwaar zijn als het op dit moment overkomt, tenzij er sprake is van leegloop of verzwakking van een klasse.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (20180314 - NTTB Oost - Bestuurdersoverleg - Competitie.pdf)NTTB Oost - Bestuurdersoverleg - Competitie 157 kB
Onze sponsoren
centric_logo_x2.pngIT_Duizendpoot_logo_CMYK1.jpg184381-Communiq-Logo-RGB.pnglogo_game11_width306x102ws.pngBuccia-logo_groot_transp-300x156.pngLogo_CL_RGB_ver_neg.jpghaspe_logo.jpgSport-inn-Bruins-250x250-trans-.pngTriple_Eye_logo.pnglogo-intermobiel-big.pnghoutburcht_logo.jpgWE zijn typisch logo.pnglogo_samen_zwolle.png
SCROLL TO TOP
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok