We hebben 494 gasten en geen leden online

Tafeltennis Zwolle is een leuke, gezellige vereniging en dat willen we graag zo houden. Zoals vele verenigingen heeft ook Tafeltennis Zwolle het probleem dat de inzet voor het vrijwilligerswerk van te weinig mensen komt. Tafeltennis Zwolle wil er dan ook voor zorgen dat het vrijwilligerswerk dat binnen de vereniging gedaan moet worden evenrediger over de leden van de vereniging wordt verdeeld, waarbij het bestuur er vanuit gaat dat alle leden hun steentje bij willen dragen aan de vereniging.

Om een evenredigere verdeling van het vrijwilligerswerk te bewerkstelligen, voert Tafeltennis Zwolle, in navolging van vele (Zwolse) sportverenigingen en in overeenstemming met de ALV van 2016, een vrijwilligersplicht in.

Alle uit te voeren taken zijn met uren gewaardeerd. Hoewel dit altijd discutabel is, hebben wij geprobeerd het zo eerlijk mogelijk te berekenen en hebben we gekeken naar hoe (on)aantrekkelijk een taak is. Daarnaast weten we hoeveel uren er in totaal in te vullen zijn en hoeveel mensen er zijn om de taken uit te voeren. Van ieder lid, of ouder van een kind dat lid is, wordt hierbij verwacht dat hij/zij zich 12 uur per jaar vrijwillig inzet voor de vereniging, of 9 uur in het geval van schoonmaak. Als een lid hier om wat voor reden dan ook niet toe in staat is, kan dit met een bedrag van €70,- worden afgekocht. Het geld dat dit oplevert, zal worden gebruikt om de taken te bekostigen waarvoor geen of onvoldoende vrijwilligers gevonden kunnen worden.

Het doel is om alle leden een bijdrage te laten leveren aan het invullen van de vrijwilligerstaken binnen de vereniging, waardoor alle taken ingevuld worden, er ruimte en mankracht beschikbaar is om nieuwe dingen op te pakken en dat Tafeltennis Zwolle een prettige, gezellige en aantrekkelijke vereniging is en blijft.

‘Spelregels’:  

 1. De vrijwilligerscoördinatoren hebben het recht af te wijken van de opgegeven voorkeuren, en het bestuur behoudt zich het recht voor om bij te sturen waar nodig is.
 2. Zijn er voor bepaalde taken onvoldoende vrijwilligers, dan wordt er afgeweken van dit schema.
 3. De groepen worden naar behoefte opgevuld.
 4. Als je je opgeeft voor schoonmaak, hoef je geen 12, maar 9 uur vrijwilligerswerk te verrichten.
 5. 75+-ers en rolstoelers zijn uitgezonderd van de vrijwilligersplicht.
 6. Het invullen van een (bestuurs)functie binnen de vereniging geldt als vrijwilligerstaak.
 7. Afkopen van de vrijwilligersplicht kost €70,-.
 8. Bij niet inleveren of onvolledig invullen krijgen leden een rekening van €70,- te voldoen.
 9. Bij ongeoorloofd inroosterverzuim volgt een waarschuwing en moeten de uren worden ingehaald. Bij een tweede verzuim volgt een boete van €70,-.
 10. Alleen in goed overleg met de vrijwilligerscoördinatoren kan met geldige argumenten worden afgeweken van de regels.

Instructie om je op te geven

Om de verdeling zo eenvoudig te maken maken wij gebruik van een online vrijwilligersmodule. Om je in te kunnen schrijven voor een taak moet je je aanmelden op: https://tafeltenniszwolle.vrijwilligerstekort.nl/

 1. Ga naar inloggen en druk dan op ‘registreren’ en doorloop daarna de stappen om je te registreren.
 2. Je krijgt dan een aantal vragen. Voorkeurstaken eventueel aangeven; de andere twee vragen (team + familie) kun je overslaan (dit zit in het programma, krijgen we er niet uit).
 3. Je registratie moet daarna door de beheerder worden bevestigd. Daarna krijg je een mailtje dat je bent aangemeld. VANAF DAN kun je je dus inschrijven voor een vrijwilligerstaak.
 4. Log in op https://tafeltenniszwolle.vrijwilligerstekort.nl/
  • Ga naar het rooster. Je kan kiezen voor een overzicht per dag, week of maand met alle taken die gedaan moeten worden. Het weekoverzicht is vaak het meest overzichtelijk.
  • De taken waar een rode balk boven staat staan nog open en daar kan je je dus voor inschrijven. De taken met een groene balk erboven zijn reeds ingevuld.
  • Kies een taak uit die je wilt doen, klik hierop en meldt je voor deze taak aan.
 5. Na je aanmelding krijgt de beheerder een mailtje dat jij je voor die taak hebt aangemeld. De beheerder moet dit vervolgens goedkeuren en daarna krijg jij een mailtje dat je voor die taak staat ingeschreven.
  • 7 dagen voordat je taak gepland staat krijg je een mail ter herinnering.

 

Onze sponsoren
logo_samen_zwolle.png184381-Communiq-Logo-RGB.pnghaspe_logo.jpghoutburcht_logo.jpgLogo_CL_RGB_ver_neg.jpgIT_Duizendpoot_logo_CMYK1.jpgTriple_Eye_logo.pngBuccia-logo_groot_transp-300x156.pngWE zijn typisch logo.pngcentric_logo_x2.pnglogo-intermobiel-big.pnglogo_game11_width306x102ws.pngSport-inn-Bruins-250x250-trans-.png
SCROLL TO TOP
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok