Bekijk onze pagina op Facebook! Volg ons op Twitter! Bekijk onze video's op YouTube! Bekijk onze pagina op Linkedin! Abonneer op de nieuwsfeed!
van Wijnen Bouw Dalfsen Stichting Intermobiel Houtburcht SSVH Samen sporten
donderdag, 04 juni 2015 12:10

Veilig sportklimaat

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Onze sportvereniging vindt het belangrijk dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten. Als vereniging willen wij zo zeker mogelijk zijn dat een vrijwilliger binnen een veilig klimaat onze leden tot betere prestaties leidt en plezier geeft in onze sport.

Om daar met elkaar voor te zorgen hebben wij verschillende maatregelen genomen.

EHBO, BHV en AED
Ongelukken kunnen altijd gebeuren. Zeker in een sportomgeving. Helaas kan iedere bezoeker van ons clubgebouw plotseling een hartritmestoornis krijgen. Een automatische externe defibrillator (AED) kan in zo'n geval een mensenleven redden. Daarom hangt centraal in de speelzaal een AED-apparaat. 

Deze leden zijn gecertificeerd:
EHBO of BHV gecertificeerdAstrid Werkhoven, Jessica Noorda, Nadine Zwakenberg, Karla Jansman en Ria Hegeman.

AED gecertificeerd: Charlotte Appels, Jos vd Meer, Hans Steunenberg, Annewyke Appels, Erwin Bakker, Nadine Zwakenberg, Renzo Koops, Angelique de Boeuf, Jessica Noorda, Ria Hegeman, Astrid Werkhoven, Richard vd Sligte en Quiryn Daas.


Vertrouwenspersoon (VCP)
De VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag zoals pesten, machfixing, doping, LHBT, discriminatie of eetstoornissen en die hier met iemand over wil praten. De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over seksuele intimidatie of die over een concreet incident een gesprek wil met de sportvereniging. De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc. Ook kan de VCP een exitgesprek aanbieden voor leden die de vereniging, om welke reden ook, willen verlaten. 

De VCP is opgeleid door de NOC*NSF en is is onafhankelijk van het bestuur van de vereniging. Na het eerste gesprek kan de VCP verwijzen naar de aangewezen instantie. De VCP van Tafeltennis Zwolle is Karin Scherpen.
Karin Scherpen is 46 jaar oud en sinds 2012 lid van de vereniging. Zij is werkzaam als systeemtherapeut bij Dimence te Zwolle. Zij heeft ervaring met het spreken over lastige onderwerpen zoals seksuele intimidatie, seksueel misbruik vanwege haar werkzaamheden bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling en bij Bureau Jeugdzog. Mochten er dingen zijn gebeurd op de vereniging waarover je met iemand wilt praten, dan kun je haar altijd  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ). Zij reageert zo spoedig mogelijk terug zodat we kunnen kijken wat we aan jouw situatie kunnen doen. 

Voor de functie is een profiel beschikbaar. 

Je kunt ook, als je dat prettiger vindt, meteen contact opnemen met de VCP van de tafeltennisbond: Inge Schultze 06-48171726. Je kunt ook naar het meldpunt van NOC*NSF bellen. Dit nummer is bijna 24 uur per dag bereikbaar: 0900 – 202 55 90  (€ 0,10 p.m.). Mailen kan ook: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of gebruik maken van het websysteem

Gedragsregels trainers en vrijwilligers
In lijn met onze Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) en het overkoepelende NOC*NSF hanteren wij als vereniging gedragsregels die een basis vormen voor een veilig sportklimaat. Ook hebben wij een aannamebeleid voor vrijwilligers.
 

Verklaring omtrent goed gedrag (VOG)
Van onze trainers en het bestuur is een VOG aanwezig. Dit is een officiƫle verklaring die het Ministerie van Veiligheid en Justitie afgeeft waaruit blijkt dat het verleden van de persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Voor meer informatie over de Verklaring Omtrent het Gedrag verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

Lees 8109 keer Laatst aangepast op zondag, 14 februari 2016 14:09
Webmaster

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Log in om reacties te plaatsen
Deze site maakt gebruik van cookies voor bezoekersstatistieken en social media. Lees meer over het gebruik van cookies op deze site.